AddThis

Bookmark and Share

12.11.2009

DIN BUCATARIA POPOARELOR ---ITALIA


Buna ziua  tuturor si bine va-m gasit pe toti  azi as vrea sa va redau o reteta din BUcATARIA POPOARELOR  AZI O SA VA DAU  O RETETA  DE LA  VECINI NOSTRI  DIN ITALIA  ,Reteta este :FICAT  DE  VENETIA   CU   SMOCHINE  . Pentru  preparare  avem  nevoie  de urmatoarele  INGREDIENTE:(pentru 4porti} avem nevoie de 300. gr. ficat  de vitel ,2oo gr, ceapa ;150 gr . smochine uscate ; o lamie ;30 gr unt: 2 linguri ,putin otet  de mere , sare piper. MOD  DE  PREPARARE. Smochinele  se inmoaie  in prealabil  in apa calduta  citeva ore . Ficatul  se taie felii subtiri  ,si se tine o ora in apa  acrita cu o lingurita  de otet de mere . Dupa o ora  , se introduce  intr-o strecuratoare  , se sscurge de apa  si se zvinta > Si  smochinele  se strecoara , se  sterg  si se taie  in felii .Ceapa taiata  felii subtiri  se inabusa in untul  la care sa-u adaugat 2 linguri de ulei  Cind ceapa  a prins  culoare aurie , se pune  ficatul , smochinele  si se prajesc in continuare  inca 2-3 min. Inainte de a lua de pe foc ,se condimenteaza  cu sare , piper  se adauga o lingura zeama de lamie  si se amesteca bine Se presara cu putina coaja de  lamie . Se  serveste cu  feli de mamaliguta , cu garnitura de orez  sau pine prajita .

08.11.2009

"TINCTURA DE IN "



Aceasta tinctura este foarte buna  in prurit.eczema ,hemoroizi ,ulcer varicos .Se bandajeaza de doau trei ori pe zi locul afectat.In mod special seara si dimineata. MODUL DE PREPARARE :20 de gr, de planta se pune in 100 de ml.alcool de 40 de grade.se lasa la macerat 15 zile agitinduse in fiecare zi. Dupa 15 zile se strecoara si se pune intr-o sticla inchisa la culoare . La fel se face si tintura de urzica (frunze) care este foarte buna la plagile taiate   NOTA! -NATURA  SA  VA  VINA  IN AJUTOR  CU  TOT  CE  ARA  MAI  BUN  IN EA.

ESTE CEL MAI MIC MEMBRU AL FAMILIEI

ESTE  CEL  MAI  MIC  MEMBRU  AL  FAMILIEI