AddThis

Bookmark and Share

06.11.2009

marioara-marioara: SIROP PENTRU INIMA

marioara-marioara: SIROP PENTRU INIMA

marioara-marioara: APA DE ALBASTRITA BENEFICA PENTRU PROBLEME OCULARE

marioara-marioara: APA DE ALBASTRITA BENEFICA PENTRU PROBLEME OCULARE

SIROP PENTRU INIMA


Am  lecturat multe rete de 'leacuri naturiste " din batrini  printre ele este si siropul pentru inima care nu este greu de facut  si de pastrat si cred ca este si foarte eficiient,vi-l recomand  cu mare drag   si voua .Modul de preparare :1l de must (rosu sau alb) 10 tulpini de patrunjel  verde cu frunze, 2 ling. de otet.Totul se fierbe 10 min.Dupa primul clocot  se adauga 300 de gr. de miere si se mai fierbe 4 min. Se strecoara imediat  si se pune in sticle bine inchise  la frigider .Se administreaza 1-3  linguri pe zi.Sau la nevoie in criza1-2 linguri. Indicatii:-Cardiopatie ischiemica  dureroasa.nevroza cardiaca ,insuficienta cardiaca  ,si alte afectiuni de inima       NOTA    --Cum iubeste aceasta superba pasarica ,natura tot asa sa o iubiti  si dumneavoastra cititori  mei ,cu tot ce are mai bun in ea fiindca va daruieste  liniste , odihna si sanatate  ,

05.11.2009

APA DE ALBASTRITA BENEFICA PENTRU PROBLEME OCULARE


Am  lecturat cartea Dr.Doru Laza  si  am gasit foarte multe  retete  vechi  de la stramosii nostri  care sunt benefice  afectiunilor corpului  uman. Printre acestea   am gasit si Apa de albastrite care este foarte  benefica  in afectiunile  oculare.  Modul de preparare  ;Patlagina (frunze)   10 gr.   ,Albastrita (flori) 5 gr. ,Sulfina  5  gr. , Peste amestecul celor 3 plante se toarna ,150 de ml. apa  clocotita  .Se infuzeaza 15 min. Dupa care se strecoara .Se fac 2-3 bai de ochi pe zi , deschizind  ochii in apa de baie  calda .Este foarte bun ,si se recomanda in conjunctivite  ,blefarite  ,si  tulburari  de vedere. Sa va fie de  sanatate. Poate  cineva suferind are nevoie  de ajutor .Tu colegul meu si  tu cel care ajungi  sa-mi citesti postarile  .la ridul tau  transmintid ceia ce ai citit poti fi de ajutor.

TERCI DE TARITE DE GRIU BENEFIC PENTRU FURUNCULE ABCESE FLEGMOANE


La un 1  de lapte  fiert  se adauga tarite  de griu  sau miez  de pine  si un galbenus de ou .Se obtine o pasta .Se utilizeaza in aplicatii locale , sub  forma  de oblojeli ,pentru  furuncule ,abcese ,flegmoane  ,antrax ,facilitind  colectarea si drenarea secretiilor purulente ,atroze (gonaratroza). Se mai poate  prepara terci din; 5 frunze  de varza tocate ,2 cepe  tocate , 5miini de tarite de griu ,putina apa. Se fierb 20 de minute  pina se evapora  apa  si se formeaza  un terci . Se aseaza cataplasma  pe o pinza  si se aplica  calda. Durata de aplicare :2-4 ore..Ma bucur atit de tare  atunci  cind aflu cite  ceva care poate sa fie  benefic  ,seminilor mei  si pentru acceia cu  mare drag  impartasesc  cu  dumneavoastra   aceste  "miracole' date de la tatal  CERESC ,pentru ca sa ne fie de  sanatate .

TERCI DE TARITE DE GRIU BENEFIC PENTRU FURUNCULE ABCESE FLEGMOANE


04.11.2009

"BENEFICIILE SEVEI DE MESTEACAN"



Seva de mesteacan se recolteaza primavara devreme,inainte de deschiderea mugurilor. SE efectuiaza in tulpinaarborelui,(la aproximativ 50 cm delanivelulpamintului)o gaura cu diametrul aproximativ 1 cm in profunzime.Se fixeaza la nivelulaccesteia o bucata de lemn(ca un jgheab}. Se recolteaza in vase de sticla ,pamint sau emailate.seva recoltata se pastreaza la frigider (nu la congelator!).Se administreaza 200-400ml/zi,in 2-3 reprize.La copii mari,se administreaza 1/2 din doza adultului,iar la copiii mici1/4 din doza adultului.Seva de mesteacan proaspat recoltata este un drenor natural foarte eficiient in afectiunii renale ,alergii, guta ,reumatism ,covalescenta ,remineralizant etc.

"PENRU INTRETINEREA GURII CIT DE IMPORTANTA ESTE CURA CU ULEI"



Ma-m gindit rasfoind cartea Dr.LAZEA ,ca nu ar fi rau sa va impartasesc si dumneavoastra celor care nu ati reusit sa citit ,cit de importanta ,si de sanatoasa este o cura de ulei pentru cavitatea bucala.O data pe zi dimineata, inainte de masa ,se ea 1 lingura (plina) de ulei de floarea soarelui sau in amestec cu soia si se clateste gura timp de 30 de min.,apoi se arunca.Dupa cura de ulei ,gura se clateste foarte bine (mai indicat ar fi sa se clateasca gura cu ceai de coada soricelului ,sau de galbenele,sau salvie pentru indepartarea toxinelor ). Inainte de a lua uleiul este bine sa se curete nasul ,cavitatea bucala si faringele ,cu apa sarata 9o lingurita la 500 de ml.apa calduta , pentru a evita drenarea secretiilor nazale , in cavitatea bucala,in timpul exercitiului de clatirea guri.Se fac aspiratii nazale si gargara profunda cu apa sarata timp de 10 min. Sa va fie de sanatate si de mare folos .Tot ce vine de la MAMA NATURA INSEAMNA SANATATE CURATA.

01.11.2009

"CUM SA FOLOSIM POLENUL DE ALBINE"


Am citit in cartea Dr. Doru Laza Articole de APITERAPIE  si este foarte important si bine de stiut cum sa folosim  :PROPOLISUL -Se i-a 1gr. pe zi ,se freaca cu putin polen pina se omogenizeaza ,iar apoi se consuma ca atare .Se administreaza pina la vindecare.ESte foarte bun antiseptic si antiinflamator .                           POLENUL DE ALBINE;  Este indicat in nevroze ,hepatite ,ciroze ,colite, ulcer, .Se iau 2-4 lingurite dimineata  si la prinz ,inainte de mese . Se poate lua ca atatre ,sau cu putina miere.Cura cu polen  dureaza o luna .Se face pauza  de trei luni .Se poate repeta cura de 2-3 ori pe an .                   LAPTISORUL DE <MATCA  IN MIERE DE ALBINAE  -Este indicat numai la barbati .Se i-a 1 lingurita ,dimineata pe nemincate.Este indicat  in boli de nervi . Nu se foloseste in cancer, diabet , dereglari hormonale si niciodata la femei .O cura dureaza 1 luna de zile.Se face pauza 3 luni .Se poate repeta cura de 2-3 ori pe an. Este bine sava informati  cind luati produsele apicole fiindca nu intodeauna fac bine la orsice afectiune. SA VA FIE DE SANATATE TUTUROR.                

CEAI DE COJI DE MERE

Pentru ca a trecut ceva vreme  de cind nu am mai intrat pe internet (datorita defectiunilor) azi m-am gindit sa va rasfat cu o simpla reteta si foarte eficiienta  ,pentru insomnii si agitatie  psiho -motorie.,ceai din coji de mere . Cojile de mere (se pot folosi si uscate) se fierb 3-5 min.(o lingura cu coji uscate )la 250 ml apa.Se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi . Se recomanda pentru insomnii si agitatie psiho-motorie.                             Un alt ceai calmant  care se bea seara inainte de culcare este ceaiul preparat din :           -;Ciubotica cucului 50gr (10 lingurite)  Lavanda  25 gr.  (5 lingurite)  ;Sunatoare -10 gr. (2 lingurite ) Conuri de hamei 15 gr.(3 lingurite) Radacini de valeriana 5 gr. (1 lingurita) .Se amesteca bine toate ,plantele . Din amestecul rezultat se i-a o  lingurita  cu virf peste care se adauga  250 ml apa clocotita , se lasa acoperit 3 min. dupa care se strecoara se indulceste cu putina miere . Se bea caldut inainte de culcare . Sa va fie de sanatate  ,tuturor celor care imi cititi  si-m vizionati  ,blogul

ESTE CEL MAI MIC MEMBRU AL FAMILIEI

ESTE  CEL  MAI  MIC  MEMBRU  AL  FAMILIEI