AddThis

Bookmark and Share

03.10.2009

"SUFLEU DE VINETE CU CARNE TOCATA "




Am  rasfit prin retetele mele pe care le-am adunat  in timp ,si am gasit ,reteta pe care vo redau cu mare drag ,si este si foarte buna daca respectati in tocmai  si bineinteles adaugati tot ce-ia ce trebuie la ea .Ca si sfat trufii putezi sa aveti idei si sa o inbunatatiti cu ceia ce credeti ca ar pute sa o faca si mai buna.                  SUFLEU DE VINETE CU CARNE  TOCATA   -- Pentru 4 portii  avem nevoie de urmatoarele ingrediente :500 gr. cartofi  albi (fainosi) ,2 cepe ,un catel de usturoi ,1,2 vinete cca.(600 gr,)  6 linguri uleib de masline ,375 gr. carne tocata ,rozmarin ,sare ,piper, boia de ardei ,2 rturoiul cit se poate de maruntsii carnoase ,250 ml. lapte ,4 linguri amidon alimentar ,sau 2-3 linguri faina ,150gr.smintina ,1 ou intreg ,si putina nucsoara. Se fierb cartofii  cu tot cu coja ,dupa ce in prealabil i-ati spalat bine.dupa ce sa-u fiert se curata de coaja si se lasa la racit . se toaca ceapa si usturoiul cit se poate de marunt .Vinetele se spala se taie felii si se prajesc in ulei pe ambele parti.   Dupa prajire ,se aseaza pe un prosop de bucatariie  absorbant (de  hirtie) ,La fel inuleiul incins se prajeste si carnea tocata care se amesteca in continu timp de 5-6 min. se adauga ceapa si usturoiul ,se condimenteaza  ,cu mirodenii si cu verdeata dupa gust. cartofii se taie felii ,rossile se curata de coaja (le opariti 1-2 min,)Incalziti cuptorul bine ,intro tava de yena ,puneti putin  ulei srtaturi alternante de: cartofii ,rosii.carne , vinete  ,pina se termina compozitia .Fierbeti laptele si legatil cu amidonul sau faina ,adaugati smintaina ,oul  si condimentati dupa gust.,cu sare nucsoara si piper.Turnati peste legume si carne  si apoi dati la cuptor tipmp de 45 de min.  Pofta buna tuturor care o si puneti in practica .Este o reteta foarte buna si se face usor ,sper sa le fie de folos tinerelor fete ,La fel de bine o pot pregati si baieti  fiindca se stie ca cei mai buni  bucatari  sunt  barbati.         

"CUM TREBUIE SA PREPARAM CEAIURILE -SI CHIAR ESTE RECOMANDAT"

  • Fiindca nu am mai postat de mult ,am avut o defectiune la calculator ,azi ma-m gindit  si o fac cu foarte mare placere ,stiind ca as putea face bine,  semenilor mei si cu aceste articole pe care le-am preluat si eu .Incep cu un citat dint-ro carte a lui Sebastian  Kncipp. "CITEZ"- "Omul nu trebuie sa implore  ,doar pe Dumnezeu sa-i dea sanatate si viata lunga ,ci sa-si foloseasca si spiritul pentru a gasi si exploata ,comorile care Prea Bunul Tata le-a pus in natura  ca mijloc de vindecare pentru nenumaratele  necazuri ale accestei vieti.                  Cum trebuie sa preparam ceaiurile care sint atit de bune ,in vindecarea multor boli, numai ca trebuie sa avem mai multa rabdare pentru a primi si rezultatele asteptate. este de preferat  ca ceaiurile ,sa fie pregatite prin macerare la rece 12 ore ,dupa care se strecoara .Cind se beau se incalzesc putin.Se prepara in vase smaltuite sau de yena . Nu se folosesc  ,vase de aluminiu .Se strecoara prin strecuratoare de plastic ,tifon sa-u pinza .Se pastreaza in sticla de culoare inchisa ,pina se bea tot. se bea cu ingitituri mici ,cu jumatate de ora inainte de masa. Ceaiurile se pot face si sub forma de infuzie. Peste  o lingurita de plante,se toarna 250ml. de apa clocotita ,se acopera si se infuzeaza 2 min, dupa care se strecoara . In cazul plantelor verzi se strecoara si se infuzeaza doar jumatate de min.                  Ceaiurile se beau prin rotatie .De exemplu  un amestec de ceaiuri se bea 14 zile ,dupa care se trece la un alt amestec. ceaiurile se bea-u  nindulcite  (ca recomandare ) dar se pot indulci si cu putina miere de albina.                                              Si vreau sa inchei  aceasta postare cu sa-i zic un MOTTO ; "Patima omului este sa traiasca,sa-si  vada de viata lui  si sa o respecte si pe a altuia.Moartea  nefiind decit un moment al vieti si logic dupa ce viata  a fost "HOATA"   Ceia ce am postat  am facuto cu mare drag ,pentru  toti cei care cred  in miracolele naturi,fiindca sunt convinsa ca "MAMA  NATURA  " care este lasata  de la Tatal  Ceresc  face minuni ,si pentru mine ,si pentru tine si pentru noi toti .Aveti  incredere  in  minunile naturi  si folositile cu foarte mare incredere ,Sa va fie de leac si de sanatate.

28.09.2009

"BENEFIICIILE TERAPEUTICE ALE SALCIMULUI "Denumire populara (artar ,bagrin ,)


Ca si  Mesteacanul alb si SALCIMUL  are multe efecte benefice asupra unor afectiuni ale organismului ,va redau cu foarte mare placere ,detali despre SALCIM stiind clar canu pote sa faca rau nimanui decit bine.              DESCRIEEREA  PLANTEI.-Este un arbore care creste pina la 10-25 m.are ,ramurile spinoase ,.Frunzele imparipenat-compuse ,cu9-27 foliode ,,scurt petionale ,oblong-ovale,intrgi ,neparoase .Florile alb foarte odoroase (mirositoare),dispuse in raceme lungi.,lung pendiculate ,atirnate in jos .Fructele au numeroase seminte. PRODUSUL  VEGETAL  FOLOSIT  -Scoarta  si florile .PRINCIPII ACTIVE  -Glucozide ,flavonice , robinina ,acaciina  , ulei  volatil  , RECOLTAREA  - Scoarta se aduna  numai  dupa ramurile  tinere ,in martie si septembrie  ,se  usuca la  soare  sau aier incalzit.Florile se aduna complect  formate ,dar  nevestejite ,in mai  -iunie  .Uscarea lor se face la umbra. INDICATII  TERAPEUTICE -Sub  forma de ceai  combate  durerile  reumatice , si de dinti ,durerile de stomac(antispastic),hiperaciditatea  ,migrenele .Este indicat in gastritele hiperacide, pirozis ,ulcer gastro- duodenal . .MOD DE INTREBUINTARE  -O lingurita  cu virf  la 250 ml. apa clocotita  ,se infuzeaza  3 min . si se bea 2-3 cani  pe zi .Iacata  inca un arbore care prin florile lui  placut mirositoare ,face atita  bine  organismului  nostru   aflat in suferinta .. De multe ori comoditatea  noastra  ,ne impiedeca  sa avem posibilitatea de a vedea  ca tot ceia ce se spune despre miracolul plantelor  nu este doar  o simpla  lectura ,ci este intradevar realitate. Totul este sa perseverezi in ceia ceti propui ca sa-ti demonstrezi tie si celor din jur  ca plantele  naturale sint intradevar -MIRACOL  PENTRU  SANATATE  .Prietene  incearca  si tu  ,si  tu  ,si el  si ea si noi si  voi-Haideti sa incercam cu toti  darurile lasate  de Dumnezeu pe  pamint  pentru noi  pentru  oameni  .

"MESTEACANUL ALB"



Azi este  Luni si pentru ca am putin timp liber ,vreau sa impartasesc  ,celor care iubesc ,natura si tot ce apartine de natura si ne-ar putea fi benefic,pentru,trup si suflet cit este de benefeic MESTEACANUL ALB -(Betula pubescens )-pentru sanatate.            DESCRIERE-Este un arbore inalt,cu scorta albicioasa.Ramurile tineresi frunzele pe dos sint,catifelat paroase.RASPINDIRE  -Creste  spontan prin paduri ,locuri  umede ,in zone  deluroase si muntoase. -PRODUSUL  VEGETAL  FOLOSIT -Muguri,scoarta  ,frunzele  ,si  seva .PRINCIPII ACTIVE  -Flavonozide ,ulei  volatil  ,derivati triterpenici. -RECOLTARE - frunzele se aduna in mai-iunie  ,mugurii in martie ,scoarta numai de pe ramurile tinere in luna martie  -aprilie.    ACTIUNE  FARMATOLOGICA  -Diuretic  ,antigutos  ,antireumatismal ,hipotensor  ,antiulceros ,antiimflamator. .INDICATII TERASPEUTICE --Oliguree ,edem  ,cardio-renal  ,litiaza renala  ,colica nefretica ,reumatism ,guta ,hipertensiune arteriala cistita  cronica  ,celulita..MOD DE  UTILIZARE  - Infuzie -O lingurita frunze la 250ml.apa clocotita se  lasa la infuzat 3 min.-Se bea  3-4 cani pe zi ..Decoct  1 lingurita cu virf scoarta , facuta pulbere  sa fierbe in apa 4 min. ,apoi se infuzeaza 10 min.  Se bea 3-4 cani pe zi ..                                                  Vedeti  tot ce este de la Dumnezeu  este benefic pentru sanatate .Aveti mare incredere in NATURA ea este  mama  sanatati .Ma-s bucura din suflet daca ar lectura cit msai multi ,cit de benefec este mesteacanul  pentru sanatatea nostra .Sa va fie de sanatate si de leac tuturor .

ESTE CEL MAI MIC MEMBRU AL FAMILIEI

ESTE  CEL  MAI  MIC  MEMBRU  AL  FAMILIEI