Buna ziua tuturor si bine va-m gasit pe toti azi as vrea sa va redau o reteta din BUcATARIA POPOARELOR AZI O SA VA DAU O RETETA DE LA VECINI NOSTRI DIN ITALIA ,Reteta este :FICAT DE VENETIA CU SMOCHINE . Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele INGREDIENTE:(pentru 4porti} avem nevoie de 300. gr. ficat de vitel ,2oo gr, ceapa ;150 gr . smochine uscate ; o lamie ;30 gr unt: 2 linguri ,putin otet de mere , sare piper. MOD DE PREPARARE. Smochinele se inmoaie in prealabil in apa calduta citeva ore . Ficatul se taie felii subtiri ,si se tine o ora in apa acrita cu o lingurita de otet de mere . Dupa o ora , se introduce intr-o strecuratoare , se sscurge de apa si se zvinta > Si smochinele se strecoara , se sterg si se taie in felii .Ceapa taiata felii subtiri se inabusa in untul la care sa-u adaugat 2 linguri de ulei Cind ceapa a prins culoare aurie , se pune ficatul , smochinele si se prajesc in continuare inca 2-3 min. Inainte de a lua de pe foc ,se condimenteaza cu sare , piper se adauga o lingura zeama de lamie si se amesteca bine Se presara cu putina coaja de lamie . Se serveste cu feli de mamaliguta , cu garnitura de orez sau pine prajita .
Multumesc! Mi-ai dat o idee pentu felul doi.
RăspundețiȘtergereIntradevar este o ideie ,si chiar nu este rea de loc ,este ceva special cu care chiar te poti mindri daca ai si musafiri.Multumesc mult ca mi-ai lecturat blogul.Aceasta reteta a ajuns din greseala pe acest blog ,retetele le am postate pe blogul 2 marioara-marioaa http;//misionortodoxadesaneulalia.com
RăspundețiȘtergerenice post!!!!
RăspundețiȘtergereplease visit me back...
Culture of Indonesia
thanks friend.....