A inceput sezonul rece si este asa de important ,sa ne menajam sanatatea,si daca se poate in mod cit mai natural. Am lecturat cite ceva despre importanta marului si efectele benefice asupra organismului. . Acum o sa va impartasesc ,citeva efecte benefice ale marului. STIATI CA;;MERELE FERMENTATE:dupa un anumit timp de depozitare, merele isi schimba culoarea in brun si astfel incep sa fermenteze .PeSunt foarte bune zdrobite si puse cataplasme ,pentru vindecarea escareelor ,in tratamentul tromboflebitelor ,al degeraturilor si arsurilor.MERELE PROASPETE ,au un rol esential in functionarea aparatului digestiv ,reglind peristalitismul(miscarea de contractie a stomacului si intestinului prin care alimentele sunt impinse in de-a lungul tubului digestiv)intestinal si absorbind deseurile si toxinele ca si un burete.De aceia se spune ca,ca mincate cu regularitate ,acestea previn cancerul de colonsi sunt foarte bune pentru tratarea insuficientei hepatice sau renale.Merele proaspete constituie un tratament adjuvant in diabet si obezitate .Fumatorii s-ar putea lasa mai repede de fumat ,prin cura de mere de trei zile .Acidul continut reuseste sa elimine nicotina. Cura consta , de fapt , in consumarea unei cantitati cit mai mare de mere, care sa inlocuiasca alte alimente .COAJA DE MAR : Cind curatam merele este bine sa nu aruncam cojile ,le punem la uscat . Din cojile astfel obtinute facem un ceai calmant care alunga febra si aduce somnul . spre deosebire de alte ceaiuri calmante ,acesta are un gust foarte bun.MERELE COAPTE :Reprezinta un adjuvant eficace in tratarea gutei si al afectiunilor reumatismale, se vindeca mai repede cu mere coapte. Acum trebuie sa inchei aici o sa continui mine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu