RETETA -Rigatoni si creveti cu lamie.-4 portii-preparare 20 min.-gatire 15 min.           -350 gr.rigatoni sau pene ,2 linguri ulei de masline ,250 gr. buchetele brocoli proaspat, 1 ardei galben sau rosu  fara seminte taiat fisii, 4 fire de ceapa verde , curatate si taiate , 1lingura  busuioc  proaspat si tocast 1/2 lingurita sare , piper negru macinat ,350 gr. creveti  cruzi curatati  si fara vene ,cu cozi .Coja  subtire de  la o jumatate de lamie taiata fisiute , 2 linguri suc de  lamie , 1 un catel de usturoi , curatat si zdrobit ,1 lingurita  rasa de radacina de ghimbir proasoat   curatat si ras ,150 ml. smintina degresata.-- O portie contine :calorii-550,Proteine 35gr.-Total grasime 17 gr.Grasimi  naturale 6 gr. -Carbohidranti 49 gr. (zahar adaugat 0) , Fibre 9 gr. Sodiu  628 mg. Aceasta reteta  simpla este o alegere  excelenta pentru cina ,In special daca nu aveti timp la sfirsitul unei zile  obositoare. Daca nu aveti creveti proaspeti , puteti utiliza creveti fierti ii adaugati  la sfirsit  la ultimile 2-3 min . de fiert . -MOD DE PREPARARE-     1) Se fierb pastele si se scurg .  Intre timp se incinge uleiul intro tigaie si se adaga :brocoli ,busuiocul, ceapa verde, ardeiul ,sarea   si putin piper. Se acopera  si se prajeste 3 min. -2) -Se adauga creveti sucul si coaja de lamiie,ghimbirul si usturoiul se acopera si se mai lasa la fiert  pina creveti devin roz. (in cazul ca-i avem proaspeti) - 3) -Se toarna smintina si se amesteca  si se mai da un clocot  2 min. Se amesteca  cu pastele scurse  ,se orneaza cu putin  busuioc verde si se servesc  . ACEASTA RETETA ESTE DIN  BUCATARIA  ITALIANA  -  POFTA  BUNA ! -SPER SA VA PLACA
 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu